FAQ for studerende

Vi plejer at beskrive coaching som hjælp til selvhjælp. 

Coaching er en læringsproces, hvor man tager udgangspunkt i individets eksisterende ressourcer og får hjælp til at bringe dem frem i lyset. 

Coaching giver gennem samtale mulighed for at indfri personlige målsætninger, som kan svære at opnå på egen hånd. 

Coaching kan hjælpe dig med store og små ting i hverdagen. Alt fra at overkomme udfordringer til at nå dine mål. Her er et par eksempler på emner, du kan få hjælp til:

  • Nervøsitet i forskellige situationer f.eks. eksamen, fremlæggelse, håndsoprækning, tale i gruppe
  • Energi og motivation 
  • Selvværd- og selvtillid 
  • Mistet styring og overblik over studiet og livet generelt.
  • Selvudvikling der får dig til at vokse. 

I princippet kan alle have gavn af coaching, men studiecoach tilbyder kun coaching til studerende på Odenses ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser og videregående uddannelser. Alle, der studerer i Odense, er velkomne.

Nej, coaching er for alle. Coaching kan også bruges til at skabe struktur og nå dine mål. Eller det kan være en god måde at tale om det, der optager en.

Coaching kan være gavnligt for alle – det er en gratis samtale med en erfaren coach, som er der til at lytte og hjælpe. Prøv det og opdag, hvor givende det er og du vil blive forbavset over, at få et frirum, hvor du kan være dig selv og tale alt muligt.

Coaching er ikke det samme som psykologhjælp, da vi i stedet arbejder med at finde frem til de styrker, du allerede har indeni, for at du kan blive mere robust og overkomme de problemer, du oplever i forhold til studie og privatliv.

Coachens fornemste opgave er at facilitere processen, hvor klienten reflektere over sit tema med fokus på større bevidsthed og læring om sig selv. Når klienten er bevidst om sit tema, er det muligt at handle og skabe vækst dvs. udvikling og forandring

Ja, din coach har tavshedspligt, og deler intet af det, I snakker om, uden for samtalerne.

Vores coaching er et gratis tilbud, så du skal intet betale.

Det aftaler man med sin coach alt efter, hvad der passer én.

Som regel tager en samtale en time eller efter behov.

Vores coaches kan både møde dig på din uddannelsesinstitution og på Borgernes hus. Du har også mulighed for at blive coachet over videoopkald efter aftale.

Hvis den studerende er tilknyttet en uddannelsesinstitution der har hovedsæde i Odense, kan de modtage gratis coaching af foreningen, også selvom man bor i en anden by. Vi har også nogle få coaches i København og Aarhus, der står klar til at hjælpe. Derudover henviser vi til andre coaches, så studerende altid får hjælp uanset hvor de bor i Danmark.

Vi tilbyder typisk op til fem samtaler, men hvis der er behov for det, kan forløbet godt forlænges. Man er også altid velkommen til at komme igen, selvom man er blevet coachet af os tidligere.

Det er ikke nødvendigt at have noget med. Tænk gerne over, hvad dine fokuspunkter er, inden du kommer ind, så du er klar til at tale med coachen.

Der er ingen forpligtelser. Du er altid velkommen til at stoppe dit forløb. Så ræk endelig ud, hvis du har spørgsmål, men ikke er sikker på, om det er noget for dig.

FAQ for coaches

Følge ICF etiske regler som coach og drage nytte af foreningens Buddy ordning og supervision jf. sin egen tilstand og udvikling.  

Det er op til den enkelte frivilligcoach, hvor meget de vil samtale.

Personligt:

At hjælpe og drage omsorg for studerende der har udfordringer giver en indre glæde.  Indblik i studerendes verdener og deres udfordringer. Opleve, der skabes en dybere tillid og et frirum, hvor den studerende er sig selv og autentisk. Observerer fortryllelsen hos den studerende fra, at være handlingslammet til at tage ansvar og blive begejstret over at finde sin vej, få succes og flyve videre som en guldsmed.

 

Fagligt:

Bedre til, at samtale med studerende oa. samt fastholde- og udvikle de faglige coachkompetencer. Anvende sin værktøjskasse på forskellige måder der både udfordre og udvikles ved forskellige Issues. 

Glæden og den faglige stolthed ved at arbejde med coaching som profession og især oplevelsen af, at coaching er utroligt givende for den studerende, hvilket de bekræfter, når de har prøvet det. Hele tiden, at huske på, at det er et partnerskab, hvor vi gør hinanden gode.

  • For at blive frivillig coach i foreningen, skal personen bestå en coachprøve, der fagligt sikrer, at vi lever op til ICF1 certificeringsniveau på level.3 tidligere ACC2.

Link: https://coachingfederation.org/credentials-and-standards/credentials-paths/acc-credential

1: International coaching federation, USA

2: Associate Certified Coach

Der er to veje til at blive frivilligcoach i foreningen:

 

1: Har coachuddannelse

Før du kan blive godkendt frivillig coach:

Afhængig af din coachuddannelse og certificeringsniveau minimum 2 måneder

Erfaring:

Uanset din erfaring og certificering, er kravet at du fagligt træner i foreningen med fokus på ACC coach niveau.

Coachprøve:

30 minutter

               

2: Har teoretisk uddannelse/viden med coaching og ingen coachuddannelse

Før du kan blive godkendt frivillig coach:

Forvente der går fra 4 til 12 måneder førend det faglige niveau er opnået

Erfaring:

Den teoretiske viden kobles på praksis coachtræning løbende over en længere periode.

Coachprøve:

30 minutter