Studerendes erfaringer med coaching

Gennem en årrække har studerende på forskellige uddannelser i Odense modtaget coaching. Coaching der har hjulpet den studerende videre i sit studieliv.

Samtaleboblen Odense

Studerendes erfaringer med coaching – læs deres udtalelser her:

 ”Oplevede stress og fik nogle redskaber til at komme videre. Det har gjort, at jeg oplever det mindre belastende med karakterræset”

Studerende på Kold College

Jeg kontaktede Samtaleboblen, da jeg følte, at jeg ikke havde styr på mine nerver og nervøsitet i forhold til, at jeg skulle til svendeprøve.

At blive coachet var lidt overvældende for mig følelsesmæssigt og som person, da jeg normalt ikke åbner mig op og jeg valgte at gøre det for min skyld uden at være tvunget til det. Der har været både op og nedture undervejs og kan anbefale det til andre.

I er gode til at coache den vej som folk har brug for i forhold til, at man finder de problemer som det enkelte menneske har i forhold, at skulle til eksamen. Det har været en fornøjelse, at blive coachet.

Studerende på Kold College, Odense

Under 3. hovedforløb på kokke uddannelsen bliver vi de første par uger fyldt med informationer. Jeg kunne ikke få det sat i system og kunne ikke følge med. Det hele blev uoverskueligt, og eksamensangsten ramte mig.

Min faglærer foreslog mig derfor, at jeg tog kontakt til Samtaleboblen. Gennem coachsamtalerne fik jeg vist, hvordan jeg kunne sætte system i mine læseplaner. Eksamen blev talt ned til en overskuelig opgave, så det ikke var en elefant, jeg skulle sluge. Det gav mig ro, og da jeg kom ind til den mundtlige eksamen, som var den jeg havde frygtet, oplevede jeg, at jeg kunne huske tingene og var sikker på mine svar, fordi jeg havde forberedt mig rigtigt.

Hvis jeg ikke havde snakket med Samtaleboblen, ville jeg have læst alt for meget op på én gang, bare for at komme igennem det. Nu blev det vendt om til, at jeg fik vist, at jeg godt kan. Jeg vil helt sikkert anbefale Samtaleboblen til andre. Jeg kender mange, der lider af eksamensangst, som rigtigt godt kunne bruge coaching, og Samtaleboblen er lette at snakke med. Det er en fordel, at Samtaleboblen kommer på skolen i vante omgivelser, så vi ikke skal mødes i et ukendt mødelokale i byen.

Studerende på SDU

Lillebælt (UCL) i Odense, hvor hun læser til socialrådgiver på 3. semester. Anna fortæller: Udfordringer i forhold til studiegrupper, hvordan man håndterer at skulle starte på et nyt studie, prioriteringer og så videre.

Jeg har fået rigtig meget ud af mine samtaler, hvor vi har snakket om mange forskellige ting. Jeg er blevet bevidst omkring mine valg. Når jeg vælger noget til, og hvad det er, jeg vælger fra, og hvilke konsekvenser det kan have.

Jeg er blevet mere modig, fordi jeg er blevet testet gennem mine samtaler. Jeg har taget nogle udfordringer, og afprøvet dem i praksis og fundet ud af, det ikke er så farligt alligevel – eller at det ihvertfald er til min fordel, at jeg gør det.

Det er svært at slippe samtalerne igen! Før har jeg bare været vant til ikke at gøre noget og derfor også været meget passiv i mine handlinger. Det har gået ud over mig selv. Nu bevæger og udvikler jeg mig. Jeg anbefaler Samtaleboblen til alle. Jeg snakker tit om, hvad det har gjort for mig. Man får altså mere udbytte ud af livet.”

Frederik, studerende på SDU

Da studiet virkede uoverskueligt og overskuddet generelt blev mindre i hverdagen tog jeg kontakt til Samtaleboblen i Odense. Her blev jeg sat i kontakt med Lene Hvit­ved, som jeg har haft 3 samtaler med. Fra start følte jeg mig hørt og forstået og jeg fik en masse redskaber med hjem som både har gjort mig klogere på hvad stress er og på mig selv. Der er intet Quick fix mod stress, men coaching og det at ens situation bliver taget seriøst er en øjenåbner som helt sikkert giver støtte og energi til at få overskud­det tilbage. Jeg vil anbefale Samtaleboblen til alle studerende som mærker stressen kommer snigende.

Lars, studerende på social- og sundhedsskolen

Lars er uddannet social og sundhedshjælper i gang med en videregående uddannelse som social og sundhedsassistent og bliver færdig til november 2020.

Pludselig eksamensangst

Lige pludselig fik jeg præstationsangst, jeg kunne ikke rigtigt fortælle noget i klassen og jeg stod med halvanden måned til, at jeg skulle op til eksamener der skulle bestås og min Uddannelseskoordinator fortalte, om coaching hos Samtaleboblen.

Det har været godt at blive coachet og det kræver noget af en. Jeg har lært at tænke på andre måder om mine udfordringer og på mig selv, som jeg ikke har gjort før. Pludselig giver det mening på en helt anden måde ved indsigt i de forskellige områder, hvor jeg mentalt ikke har været før og bliver nysgerrig på, hvad vil der ske hvis jeg gør sådan osv. Jeg forventer, at det fremadrettet, bliver til en vane at se tingene fra flere sider og det på et tidspunkt kommet af sig selv.       

Det bedste ved coachingen var, en person der lyttede til en, og have en at dele med. Jeg har haft angst for flere problemstillinger i klassen og gået og spekuleret over uvæsentlige ting og fundet ud af, det som reelt er ligegyldigt.

Samtalerne har betydet meget

Samtalerne har betydet meget, jeg er blevet meget mindre angst, mere positiv, mere glad, og tager tingene mere som de kommer. Jeg valgte, at starte forfra på et nyt hold, da jeg havde været syg og kommet for langt bagud. Det har været hårdt, med en ny klasse men gået godt, jeg har bestået skoleopholdet og bestået special fag og været oppe til to eksamener i medicinlære og naturfag om fysisk, kemi og matematik, hvor jeg scorede to 12-taller, Lars får stort smil på, er det ikke fantastisk, jo det er det, Lars glæder til den næste eksamen han skal til senere på året.

Det har betydet rigtig meget med de to 12-taller og jeg vil sige, at jeg har kæmpet for det, jeg har læst, øvet mig og forberedelserne har jeg virkelig gjort noget ved, det har været en vigtig del af det, så det er ikke noget jeg er kommet sovende til. Jeg har fået en positiv energi, og glæder mig til, at skal til eksamen senere på året og blive færdig med uddannelsen. Jeg har overvejet et par fag på HF senere.

Andre som er sammen med mig siger, det er helt fantastisk den udvikling der er sket, og så kan man sige, at imellem skoleperioden, var jeg uheldig at min far gik hen og døde, det har også påvirket mig, men alt i alt er det jo gået rigtigt godt. Så det at have en coach og disse samtaler gør noget, Det er godt, at have en coach at sparre med, i stedet for at jeg skal klare alting selv, Tror det er meget vigtigt og især for et tilfælde som mig der bor alene og ikke har nogen derhjemme at snakke med. Det kan både være en faglig og personlig samtale. Tit er det en selv der holder det tilbage, tro på at jeg godt kan, det ok at være nervøs.

Jeg kan anbefale Samtaleboblen til andre for det, at have præstationsangst er ikke sjovt, at stå i det og ikke kan sige 3.ord, selvom man kan stoffet faglig men ikke kan ikke få det ud og går i stå, panik.

Opsøg Samtaleboblen og få dem til at hjælpe dig ud af dine problem, Det er også en fordel, at man ikke skal op med den store pengepung og betale for samtalerne.

Jeg har været glad for den hjælp jeg fik. I værste tilfælde kunne det have gjort at jeg måtte droppe uddannelsen og ikke kommet videre og været et nederlag.

Jeg oplevede utroligt tit, at klappen gik ned, og intet ville lykkes for mig. Derfor dumpede jeg rigtig mange gange til eksamener, og at blive færdig med studiet virkede som en utopisk drøm, inden jeg startede på coachingsamtalerne. Jeg var der 5 gange, hvor jeg fik nogle redskaber til at lære og finde det lærte frem igen. Jeg anbefaler Samtaleboblen til mange

I går blev jeg bachelor i medicin kun et halvt år efter normeret tid, og nu er jeg klar til at begynde på kandidaten. Jeg var begyndt at læse medicin på SDU.

Jeg kontaktede Samtaleboblen, da det var svært for mig at klare eksamenerne, samt at finde den metode, hvor jeg lettest kunne huske og bruge det, jeg lærte.

Jeg oplevede utroligt tit, at klappen gik ned, og intet ville lykkes for mig. Derfor dumpede jeg rigtig mange eksamener, og at blive færdig med studiet virkede som en utopisk drøm, inden jeg startede på coachingsamtalerne. Jeg var der 5 gange, hvor jeg fik nogle redskaber til at lære og finde det lærte frem igen. Jeg anbefaler Samtaleboblen til mange.

Der blev taget hånd om, hvad jeg ville have hjælp til. Men det bedste var at få skabt ro og overblik. Jeg blev udfordret i det, der var svært og min egen rolle i samarbejdet med studiekammerater. Det har hjulpet mig, og jeg kan varmt anbe­fale Samtaleboblen.  Jeg var overrasket over, hvor hurtigt jeg kunne få hjælp. Nu har jeg fået ryddet op i mit kaos og på den baggrund fået styr på min hverdag. På den måde har jeg fået mere overskud til mit studie.

”Jeg var spændt på, at møde en coach vedr. min eksamens angst”. Nu er jeg er blevet mere bevidst om min egen nervøsitet og har lært at håndtere den i svære situationer”

“Oplever stort præstationspres i min prak­tik og fantastisk at kunne tale med coach der har givet mig ny selvindsigt”

Mere om studerendes erfaringer med coaching

Vil du vide mere om de studerendes erfaringer med coaching og Studiecoach eller vil du blot vide mere om Samtaleboblen, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Book en tid

Book en tid hos Samtaleboblen via Studiecoach og få en gratis coachingsamtale hos en professionel coach med fuld fortrolighed. Det vil sige, at intet af det, du fortæller, vil blive delt med andre end din coach. Sammen finder du og din coach ud af, hvordan du kan takle dine udfordringer.

studerendes erfaringer med coaching og studiecoach

Samtaleboblen på Facebook